Hästefjordens Fibernät
Hästefjordens Fibernät Ekonomisk förening. Org-nr: 769625- 5707

Med stöd från Europeiska Jordbruksfonden

 

Erbjudande till medlemmar från Swedbank

Swedbank vill stötta fiberutbyggnaden i Vänersborgs kommun och kommer med följande erbjudande! 

erbjudande-till-medlemmar-i-hastefjordens-ek-for-vanersborg.docx

Välkommen

Välkommen till www.hastefjordensfiber.se.

Fullmakt stämma 2017-05-18

Fullmakt

 

Överlåtelseavtal

Överlåtelseavtal

 

Nyheter

 

 

DRIFTSTART VÄSTRA SIDAN FÖRSTA NOVEMBER

2016-09-02/ED

Äntligen kan vi sätta ett datum för driftstart av nätet på västra sidan. Eltel räknar med att vara klara i mitten av september. Då lämnar man över nätet till Open Universe (Telenor) som behöver några veckor på sig att göra klart alla saker. Fiber kommer att leveras in i nätet ca den 24 oktober och nätet kommer att vara klart för trafik från 1 november som allt ser ut idag.

Inom kort kommer vi också ut med vårt GRUPPAVTAL för Bredband, telefoni och TV. Vi har valt att erbjuda en tjänst från Bredbandsbolaget (som ägs av Telenor) vi kommer att få 15 kanaler 1-12 + kunskapskanalen, barnkanalen och svt 24. Bredband 100/10 Mbit inkl trådlös router och hemtelefoni där du kan behålla ditt gamla nummer. Telefonidelen behöver man inte aktivera. Priset för gruppavtalet är ca 329:- per månad. Avtalet är inte påskrivet ännu, men det är priset vi har fått i förhandlingen. DVS inget är spikat förrän det är spikat osv. Till priset kommer nätavgiften som föreningen tar ut för nätet. Vad den hamnar på är inte klart ännu. Det beror på vad nätet kostar att bygga när det är klart, om vi behöver banklån osv. Som det ser ut nu ligger vi lite över budget, det har blivit några procent dyrare än beräknat. Men vi har mycket kvar att göra, det kommer till nya medlemmar hela tiden. Så förhoppningsvis stannar vi inom budget i slutändan.

Väljer man att inte köra på vårt gruppavtal kan man plocka delar från Open Universe portal. Den kommer aktiveras under september och där kan man välja helt fritt mellan flera olika leverantörer. Men gruppavtalet är det billigaste alternativet om man vill ha både TV och Bredband. Oavsett om man väljer att ha Gruppavtalet, ett eget "hopkok" från portalen eller inget alls så tillkommer nätavgiften med samma belopp för samtliga anslutningar.

Östra sidan är även den på stark tillväxt. Vi har två arbetslag som arbetar väldigt bra och vi blåser sk stamfiber mellan skåpen i området. Snart börjar man också svetsa fiber. Från den 5 september blåser man också abonnentfiber i norra delen. Så ni som bor i det området har väl hängt ut patchkablen och gjort allt det där ni skulle göra?

Beräknad driftstart om allt vill fortsätta gå som det gör nu är julen 2016 av hela östra sidan. Det gör att ni som ännu inte fått grävt fram fiber kommer att få det lite stressigt att gräva fram detta. Vill ni inte gräva själva så prata med någon som tex Farmartjänst så de är beredda när slangen kommit. Gräver man innan slangen är framme kan man råka i problemet att slangen kanske var tvungen att komma någon helt annan väg än vad som var tänkt. Det är inte alltid som det stämt med markförhållanden och det har gjort att vi behövt flytta slangen på några ställen.

Som sagt var: Under September månad kommer förslaget att sändas ut per post (troligen) för begrundande och ett snabbt beslut. Sedan sänds ev boxar osv ut. Den första november surfar väst i väg på fiber och ca 2-3 månader senare surfar öst också på fiber!

Med en just nu ganska belåten min önskar jag trevlig helg och på återhörande.

Erik Dahlbom Ordförande

22 nov 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)