Hästefjordens Fibernät
Hästefjordens Fibernät Ekonomisk förening. Org-nr: 769625- 5707

Med stöd från Europeiska Jordbruksfonden

 

Erbjudande till medlemmar från Swedbank

Swedbank vill stötta fiberutbyggnaden i Vänersborgs kommun och kommer med följande erbjudande! 

erbjudande-till-medlemmar-i-hastefjordens-ek-for-vanersborg.docx

Välkommen

Välkommen till www.hastefjordensfiber.se.

Fullmakt stämma 2017-05-18

Fullmakt

 

Överlåtelseavtal

Överlåtelseavtal

 

Nyheter

 

 

Några ord från vår ordförande

Hemsidan har inte blivit uppdaterad på ett tag, detta beror på att vi jobbat intensivt med att få in anslutningsavtalen. Ett tag såg det ut som om vi inte skulle bygga något nät överhuvudtaget. Men tillslut så började det röra på sig i leden. Vår fantastiska ”värvargrupp” gjorde ett stort jobb och ringde runt eller besökte medlemmar som inte sänt in avtalen i tid. Nu kan vi äntligen teckna avtal med Eltel om bygge av ett fibernät!

 
Om vi kunnat teckna avtal med Eltel runt den 8 maj som var vår avsikt skulle vårt fibernät vara klart någon gång under senare delen av kvartal ett 2016. Pga. förseningen med avtalen kommer vi inte få till byggstarten så snabbt som vi önskar. Detta beror på att många andra fiberföreningar har väntat in det positiva beskedet om landsbygdsprogrammet som kom i slutet av maj. Nu har vi helt plötsligt fått många andra föreningar som bygger med Eltel före oss i kön. Vi räknar med ett färdigt nät någon gång under sommaren 2016, dvs. minst 3 månader senare än vad vi kalkylerat.
 
Pga. de sena avtalen har alltså projektstarten blivit försenad, vilket gör att föreningens behov av likvida medel är skjuten något på framtiden. Därför faktureras nu 5000 sek  + 5000 sek (alltså inte 5000 + 15000 sek som tidigare sagts.) Under senare delen av hösten kommer ytterligare uttag av insats till den ekonomiska föreningen tas ut. Vi kommer i god tid, minst en månad före, informera om detta.
 
Vi saknar fortfarande avtal från medlemmar, detta gör att det blivit hål i vårt byggområde. I slutändan kan det innebära att vi tyvärr måste säga upp medlemmar ur föreningen då det inte längre kan bli aktuellt med fiber i vissa områden. Vet du om någon granne som ännu inte är med är det hög tid att få med dem i fiberprojektet. Vi jobbar vidare med dessa hål och hör av oss i berörda områden.
 
Många frågor kommer om valet av tjänsteleverantör, dvs. det vi kommer att få in i våra hus. Inga avtal är tecknade med någon. Förfrågningar har gjorts. Det föreningen avser att upphandla är:
 
  • grundutbud med de vanligaste tv kanalerna, typ 1-10 + några andra kanaler
  • telefoni
  • internettjänster 100/10 Mbit/s
 
Arbetet med valet av tjänsteleverantör kommer pågå under sommaren och någon gång under hösten/vintern kommer vi återkomma till detta. Förhoppningsvis har vi då några olika alternativ att erbjuda. Grundutbudet på tv kan man alltid öka på i de olika alternativen. Någon vill kanske ha fler sportkanaler någon annan filmkanaler.  Priset per medlem för dessa sk triple play lösningar brukar hamna på ca 350-400:- + serviceavgift till föreningen. Själklart utreder vi samtidigt också så kallade sommarabonnemang.
 
Nu återstår det bara massor av roligt arbete framöver. Vi är ett gott gäng som träffas med jämna mellanrum och försöker få till ett bra fibernät. Men tänk på att alla som jobbar idag med detta är oavlönade, frivilliga boende i vårt område. Vi behöver både lite och mycket hjälp. Framåt behöver vi hjälp med stakning av vårt nät. Vi behöver måla stakkäppar i toppen så de syns bättre. Styrelsen kan behöva en sockerkaka till ett möte. Vi behöver någon som packar fakturor osv. Det finns massor av stora och små jobb. Dessa finns under fliken ”Hjälp till”. Finner du något som passar hör av dig!
 
Jag räknar med att återkomma med mera information hur arbetet fortskrider i slutet av juni.
 
På styrelsens vägnar passar jag också på att önska alla en skön sommar!
Erik Dahlbom
ordförande
 
8 jun 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)