Hästefjordens Fibernät
Hästefjordens Fibernät Ekonomisk förening. Org-nr: 769625- 5707

Med stöd från Europeiska Jordbruksfonden

 

Erbjudande till medlemmar från Swedbank

Swedbank vill stötta fiberutbyggnaden i Vänersborgs kommun och kommer med följande erbjudande! 

erbjudande-till-medlemmar-i-hastefjordens-ek-for-vanersborg.docx

Välkommen

Välkommen till www.hastefjordensfiber.se.

Fullmakt stämma 2017-05-18

Fullmakt

 

Överlåtelseavtal

Överlåtelseavtal

 

Nyheter

 

 

Nu börjar vi gräva

Redan på fredag räknar vår entreprenör ELTEL med att komma upp till vårt område med de som kommer att gräva för vår fiberkabel. Om ni ser en bil köra runt på vägarna med ELTEL dekaler på sidan så är de och kollar. Inom några veckor så har vi stakat ut ledningsdragningen för de första bitarna nere i Torsbo och Rotenäs och sedan mullrar maskinerna igång. Byggstarten är här! 

Hela vårt nät stänger för nya medlemmar någon gång under september, då sätter länsstyrelsen stopp för nya medlemmar som kommer beviljas bidrag. Vi måste sända in en lista på de medlemmar som vi bygger för då och endast de som är med på listan kommer att få bidrag. Har du betalt in insatsen på 10.000 sek har vi dig med på listan. Har du inte betalt så är du inte med och kommer ej heller att få bidrag. Du har fortfarande några veckor på dig att hänga med oss in i framtiden. Vänta inte på grävmaskinen, då är det försent och nätet blir mycket dyrare för dig.
 
I samband med att vi sökte efter en lämplig signal att koppla in oss på i någon av telestationerna i området meddelade Skanova (de äger telestationerna) att samtliga våra stationer är nedläggningshotade när det gäller kopparnätet. Följande stationer är fibersatta, Brasmerud, Siviken och Rösebo. Lönnebergshage är inte fibersatt. Vi kommer att koppla in oss i Rösebo och preliminärt Brasmerud. Det innebär att dessa Tele-stationer lever vidare, men man garanterar inte att kopparnätet blir kvar. Dvs den gamla hederliga telefonen kan komma att ersättas av mobiltelefon. Med det försvinner också ADSL tjänster osv.  Inga beslut är tagna av Skanova kring detta men ser vi oss runt i vårt avlånga land så är det så det sker på glesbygden.
Återigen, vill du vara med och inte är det. Kom med nu. När stakarna står och ledningsdragningen är klar blir det betydligt dyrare än nu. Räkna med minst 30.000 kronor extra om du kommer på i oktober att du skulle nog vara med ändå.
Ha en riktigt fin höst så hörs vi snart igen!
Erik Dahlbom
ordförande
3 sep 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)