Hästefjordens Fibernät
Hästefjordens Fibernät Ekonomisk förening. Org-nr: 769625- 5707

Med stöd från Europeiska Jordbruksfonden

 

Erbjudande till medlemmar från Swedbank

Swedbank vill stötta fiberutbyggnaden i Vänersborgs kommun och kommer med följande erbjudande! 

erbjudande-till-medlemmar-i-hastefjordens-ek-for-vanersborg.docx

Välkommen

Välkommen till www.hastefjordensfiber.se.

Fullmakt stämma 2017-05-18

Fullmakt

 

Överlåtelseavtal

Överlåtelseavtal

 

Nyheter

 

 

Rapport från byggmötet. 2016-06-28

Idag har vi haft byggmöte med Eltel. Arbetet flyter på väldigt bra både i öst och väst.

Västra sidan:

De flesta fasadboxarna är monterade nu i området och nästan 99% av abonnentfibern är blåst. Några av våra medlemmar har inte haft sin patchkabel ute, men vi får lösa dessa i efterhand.

Mycket av fiberkabeln mellan skåp och nodhus är även den blåst, men det återstår några delar som man håller på för fullt med. Utsättning av nodhus är på gång och själva husen är levererade.

Efter semestrarna så kommer man fortsätta med att svetsa fibertråden i våra skåp och också installera nodhusen. Driftsättning beräknas ske någon gång under september - oktober.

Två medlemmar har ännu inte fått slang fram till sig. Men båda dessa kommer att få det under slutet av juli, början av augusti. Det gäller vår nordligaste medlem och vår medlem längst ut i sydväst. Alla andra skall ha fått slang.

Östra sidan

Nodhuset har kommit och man gräver för fullt. Vårt grävlag säger att röjningen av grävgatorna blivit bättre, tänk på att våra gator måste hålla 4 meter hela vägen upp så att maskinen kommer igenom.

Vidare ber man att vi tittar över hur avlämningskäppen står. Den skall stå vid tomtgränsen. Ibland har den stått en bit in på tomten, och dit vill vi inte köra med de stora maskinerna. Det blir inte mycket tomt kvar då…

I Siviken är det klart för att trycka slangar som skall under vägarna, detta påbörjas ganska snart. Nytt grävlag sätts in i Siviken ca den 8 augusti, vilket innebär att vi har två lag i gång från då.

I Siviken finns en del fornminnen man försöker att slingra sig runt, men Eltel varnar för fördröjningar pga detta. Men vi hoppas och tror att det löser sig till det bästa.

Vi räknar med att kunna driftsätta den östra delen vid jultid.

Ha en riktigt trevlig sommar allihopa, snart surfar vi på fiber! Erik Dahlbom - ordförande

22 nov 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)