Hästefjordens Fibernät
Hästefjordens Fibernät Ekonomisk förening. Org-nr: 769625- 5707

Med stöd från Europeiska Jordbruksfonden

 

Erbjudande till medlemmar från Swedbank

Swedbank vill stötta fiberutbyggnaden i Vänersborgs kommun och kommer med följande erbjudande! 

erbjudande-till-medlemmar-i-hastefjordens-ek-for-vanersborg.docx

Välkommen

Välkommen till www.hastefjordensfiber.se.

Fullmakt stämma 2017-05-18

Fullmakt

 

Överlåtelseavtal

Överlåtelseavtal

 

Nyheter

 

 

Uppdatering av driftstart

Vårt nät har ju som bekant blivit försenat.  Det byggs fibernät som aldrig förr över vårt avlånga land. Detta gör att Trafikverkets handläggningstid för tillstånd att gräva längs vägar har skjutit i höjden efter sommarens semester. Vi som förening har märkt detta och inte fått tillstånd nu i höst så snabbt som vi fick före semstern. Normal handläggning har under tiden vi byggt varit ca 3-5 veckor. Om vi söker nu räknar man att handläggningstiden är bortåt 25 veckor på nya ansökningar. Under årets tre första månader beslutades det om fibernät för 33.000 hushåll på landsbygden, vilket är nästan 50% fler än vad som beslutades för under hela de föregående 5 åren. Detta är tyvärr något som ingen kunnat räkna med, och det har blivit stora problem med tidsplaner för nybyggnation.

I vårt fall har vi problem i bland annat Brasmerud kring en kopplingsbrunn där man behöver gräva. Från denna brunn matas båda våra stationer. Vi räknar med att grävarbetena kan börja i slutet av januari. När dessa är klara skall Open Universe installera all utrustning i skåpen, detta kan inte göras innan de fått ingående fiber. Vi hoppas att kunna driftsätta någon gång under februari månad. Observera att detta inte är bekräftade tider utan är den bästa av uppskattningar vi kunde göra idag på det mötet vi hade med Telenor, Open Universe, Huawei och underteckand och Tom Nordal från fiberföreningen.

Vi kommer fortlöpande ha kontakter med Open Universe i frågan. Så snart vi får mer exakt information eller förändringar i informationen så lägger vi ut det på hemsidan och facebook.

Vi kommer inom kort börja montera de inre boxarna den sk media konvertern. Är du tekniskt intresserad behöver föreningen din hjälp! Vi kommer att göra detta i egen regi vilket sparar ca 1,6 miljoner. Kan du hjälpa till? anmäl dig till: styrelse@hastefjordensfiber.se

 

Erik Dahlbom - Ordförande

21 nov 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)